Το δημοψήφισμα είναι μορφή άμεσης δημοκρατίας στο πλαίσιο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Διενεργείται, κυρίως, με πρωτοβουλία των οργάνων της πολιτείας ή και ομάδας πολιτών υπό προϋποθέσεις, προκειμένου το εκλογικό σώμα με την ψήφο του να εγκρίνει ή να απορρίψει ένα ζήτημα μείζονος σημασίας.

Έτσι ή κάπως έτσι ορίζεται το λήμμα περί δημοψηφίσματος.

Όπως προείπα στις 29 Ιουνίου 2015, εδώ,  «Από πλευράς μου σύντομα θα τοποθετηθώ για την έκβαση του δημοψηφίσματος, αν τελικά πραγματοποιηθεί ». Για το τελευταίο θα αναφερθώ πριν την πρόβλεψη. 
Δεν έχω σκοπό να σας κουράσω πολύ με την ανάλυση για την μέρα του δημοψηφίσματος και θα σταθώ στα πιο «λογικά» αστρολογικά στοιχεία που θα καταλάβει ακόμα και ο πιο άπειρος αναγνώστης σχετικά με την αστρολογία. θα σταθούμε στις ενδείξεις της Σελήνης του κ Πρωθυπουργού και της Σελήνης του δημοψηφίσματος, αν τελικά πραγματοποιηθεί, της 5 Ιουλίου 2015. Και ο λόγος είναι απλός που μένω  στις «δυο Σελήνες». Διότι σε έναν πολιτικό η Σελήνη είναι ο βασικός συντελεστής για τη αποδοχή και την ψήφο από το εκλογικό σώμα του λαού. Υπάρχουν και αλλά πολλά στοιχεία που μας προσθέτουν επιπλέον βεβαιότητα, που στην κυριολεξία ο απλός αναγνώστης τα βρίσκει βαρετά και σε αυτά δεν θα επεκταθούμε!




Ας πάμε στις 5 Ιουλίου 2015, ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, Ο αριστερος χάρτης είναι με 07:00 που ανοίγουν οι κάλπες και κλείνουν στις 19:00, συνολικά δώδεκα ώρες ψηφοφορία.

Παρατηρούμε ότι η Σελήνη εκείνη την ώρα είναι στην 23ο Υδροχόου και 24 πρώτα. Εως στις 19:00 που κλείνουν οι κάλπες του δημοψηφίσματος η Σελήνη έχει τις εξής όψεις: Στις 7:31 αντίθεση με Αφροδίτη, στις 11:18 ο Ερμής έχει εξάγωνο με Αφροδίτη, στις 15:31 η Σελήνη έχει δυσμενές τετράγωνο με τον Κρόνο και στις 17:22 τελειώνει η κενή πορεία της καθώς εισέρχεται στο ζώδιο των Ιχθύων. Πλανητικές επιρροές που το μόνο που δείχνουν είναι ότι υπάρχει διάχυτη η ανάγκη για αίσθηση ασφάλειας μαζί και του φόβου, καθώς όλοι πορεύονται σε πλήρη σύγχυση σκέψης και εντονοτάτου προβληματισμού. 







Η Σελήνη του δημοψηφίσματος είναι σε τετράγωνο με την Σελήνη του κ Πρωθυπουργού που βρίσκεται στην 26ο06΄ στο ζώδιο του Σκορπιού. Ένδειξη ή σημείο αρνητικό ως προς τα τελικά σχέδια του κ Πρωθυπουργού που εκτείνονται και πέραν της μέρας του δημοψηφίσματος. Δηλαδή, και στην τελική έκβαση του σχεδίου του δεν θα του βγει όπως το έχει σχεδίαση ή σχεδίασε και τον συμβούλεψε το επιτελείο του. Μάλλον είχαν λάθος στρατηγική οι σύμβουλοι του. 

Η Κυβέρνηση του κ Πρωθυπουργού προτείνει το «ΟΧΙ» σαν ψήφο. Από πλευράς μου το ορίζω σαν «πρόταση της Κυβέρνησης» διότι αυτή η πρώτη πρόταση που είναι το ΟΧΙ ενδέχεται να αλλάξει ή να ουδετεροποιηθεί!!






     

Και στον Χάρτη του δημοψηφίσματος θα σταθώ σε μερικά ακόμα, αρνητικά στοιχεία. Το Μεσοδιάστημα του ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος βρίσκεται στην 29ο 54΄ στο ζώδιο του Ταύρου, σε δυσμενή αντίθεση με τον ανάδρομο Κρόνο. Και από τον ίδιο χάρτη την ημέρα του δημοψηφίσματος ο Αστεροειδής Δήμητρα ή Ceres  είναι στις 6ο 41΄του Υδροχόου ανάδρομος σε δυσμενή αντίθεση με το γενέθλιο μεσοδιάστημα του Άρη – Κρόνου του κ Πρωθυπουργού. Ο Αστεροειδής Δήμητρα είναι ο κατ’ εξοχήν δείκτης δημοφιλίας για ένα πολιτικό πρόσωπο. Αυτός ο δείκτης είναι σε δυσμένεια με τον άξονα της αποδόμησης του κ Πρωθυπουργού. Κάτι έχει κάνει λάθος, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς, άγνωστο για ποιον ή για ποιους, αυτό το ετος (2015) είναι το χρονικά κύριο σημείο καμπής στην πολιτική του καριέρα. Και όλα δείχνουν ότι δεν έχει καθόλου σωστούς σύμβουλους ή έστω αστρολογικό σύμβουλο ή αν έχει δεν γνωρίζει αστρολογία.

Η προσέλευση του εκλογικού σώματος αναμένεται να είναι πολυπληθής στις ώρες μέχρι το μεσημέρι που είναι και πιο δύσκολες αλλά και το πιο αποφασισμένο κομμάτι σχετικά με την ψήφο τους. Από το απόγευμα και μετά αναμένεται όσοι προσέλθουν, που ενδέχεται, να είναι τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα να έχουν απόλυτη σύγχυση ως προς την πρόθεση ψήφου τους αλλά και να μεταβάλουν την γνώμη τους την τελευταία στιγμή. 


Εδώ πρέπει να εξηγήσω την τοποθέτηση μου από της 29 Ιουνίου 2015, εδώ,  «Από πλευράς μου σύντομα θα τοποθετηθώ για την έκβαση του δημοψηφίσματος, αν τελικά πραγματοποιηθεί ».

*Οι δυο αυτοί σύνδεσμοι ίσως σας χρειαστούν: 

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν του Χαρίλαου Τρικούπη και Ο πόλεμος του 1897.

Όπως  γνωρίζετε, από την ιστορία της πατρίδας μας μετά την απελευθέρωση του 1821, στις 10 Δεκεμβρίου του 1893, ειπώθηκε το Δυστυχώς επτωχεύσαμεν του Χαρίλαου Τρικούπη. Το 1897 με την άρνηση της Βασιλείας να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ενσωμάτωση της Κρήτης στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε ο αποτυχημένος πόλεμος ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Το αποτέλεσμα από τον πόλεμο του ενός μηνός ήταν η ήττα μας. Έπρεπε να αποζημιώσουμε τον νικητή του πόλεμου, την Τουρκία.

Από την πτώχευση στα τέλη του 1893 και μέσα σε τέσσερα χρόνια μια πολεμική σύρραξη και ήττα ήταν μια ακόμα οικονομική καταστροφή. Η λύση ήταν το εξωτερικό δάνειο, «μπορούσε» να μας δανείσει μόνο η Γερμανία, που είχε πάθει ζημία από την πτώχευση μας του 1893. Τελικά, μόνο από την Γερμανία δανειστήκαμε, αφού πρώτα, αναγνωρίσαμε το χρέος που είχαμε απέναντι της πριν την πτώχευση του 1893. Φυσικά δεν αποφύγαμε την μη καταβολή και των δυο δανείων, το πρώτο που ήταν πριν την πτώχευση και το δεύτερο μετά την πτώχευση. Και τα δυο χρέη που κανείς δεν θέλει να τα θυμάται εξοφλήθηκαν κάπου στην δεκαετία του 1970. Δηλαδή, «βρέθηκε» ένας πόλεμος, ήμασταν ηττημένοι και για να δανειστούμε και να ξεχρεώσουμε την νικήτρια Τουρκία, μπορούσαμε να δανειστούμε μόνο από την Γερμανία. Νομίζω ότι είναι πολύ καλό· έ τι λέτε;

Εκείνο που δεν έχουμε μάθει ακριβώς είναι ότι στην συμφωνία της 20ης  Φεβρουάριου 2015, η κυβέρνηση του κ Τσίπρα έχει υπογράψει ότι αναγνωρίζει τα δυο προηγούμενα μνημόνια από τους προκάτοχους της και ότι θα συνεχίσουν κανονικά την πορεία εξόφλησης αυτών των προηγούμενων μνημονίων.



Όπως διαφαίνεται από το παρακάτω κείμενο από εδώ , και εδώ, και εδώ, πάμε και για τρίτο Μνημόνιο και από την αριστερή κυβέρνηση.

-         Δείτε το έγγραφο που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Ντάισελμπλουμ και τον Ρέγκλινγκ
-         Στο έγγραφο περιλαμβάνονται "όροι και προϋποθέσεις" που ακόμα δεν είναι γνωστοί 
-         - Ο πρωθυπουργός ζητά μικρή παράταση του υπάρχοντος προγράμματος «για να μην υπάρχει τεχνική χρεοκοπία»
-         Κατηγορεί την ΕΚΤ ότι με την μη αύξηση του ELA οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση για κλείσιμο των τραπεζών και capital control
-         Τσίπρας: Θέλουμε να ξαναβγούμε στις αγορές μέχρι το τέλος του 2017
-         Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ρέντσι
-         Με ένα δισέλιδο κείμενο που απευθύνεται στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζητά διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:
"Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά τη συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό. Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.
Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής".

Η δισέλιδη επιστολή του πρωθυπουργού συνοδεύεται και conditionalities (κατάλογο όρων και προϋποθέσεων), είπε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών. Μέχρι στιγμής όμως, δεν είναι γνωστοί ούτε οι όροι ούτε και οι προϋποθέσεις.

Η επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού αποστέλεται επίσης στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και τον Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για κίνηση ελιγμού από την Αθήνα και τονίζουν ότι  η νέα ελληνική πρόταση δεν ικανοποιεί δύο βασικούς όρους που έθεσε ο κ. Γιούνκερ στον Έλληνα πρωθυπουργό. Την αποδοχή της τελευταίας πρότασης των θεσμών και την στήριξη του 'ΝΑΙ' στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Τι αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός στη δισέλιδη επιστολή του


Προς τον πρόεδρο του Eurogroup και τον επικεφαλής του συμβουλίου κυβερνητών του ESM

Εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, σας παρουσιάζω μία πρόταση για στήριξη με βάσει τα άρθρα 12 και 16 του κανονισμού του ESM.

Όπως γνωρίζετε η Δημοκρατία αντιμετώπισε ισχυρές πιέσεις στο β' εξάμηνο του 2015 και (θα αντιμετωπίσει) για το σύνολο του 2016, με δεδομένο ότι:

- δεν υπήρξαν εκταμιεύσεις κεφαλαίων από το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης από τον Ιούλιο του 2014,
- η Δημοκρατία δεν έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση από τις αγορές, όπως υποδεικνύεται στο Άρθρο 1 της «Οδηγίας προς δανεισμό» του ESM,
- το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου 2015 και το αίτημά μας για παράταση του προγράμματος δεν έγινε δεκτή,
- ο ELA δεν αυξήθηκε από την ΕΚΤ και ως εκ τούτου η επιβολή capital controls ήταν επιβεβλημένη προκειμένου να διατηρηθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα στην Ευρωζώνη.

Με δεδομένα τα παραπάνω και με δεδομένο ότι σήμερα, 30 Ιουνίου 2015, είναι το deadline βάσει του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου 2015, η Ελλάδα ζητά οικονομική στήριξη από τον ESM υπό τη μορφή μία διετούς δανειακής συμφωνίας, και βάσει των συνθηκών που ισχύουν σύμφωνα με το Άρθρο 13 του ESM και των όρων στο Άρθρο 2. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας είτε προς το εξωτερικό είτε προς το εσωτερικό.

Σε σύνδεση με το δάνειο, η Ελλάδα ζητά την αναδιάρθρωση των χρεών της στον EFSF βάσει των προτάσεων που έγιναν από την Κομισιόν και προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Έως το πέρας του δανείου ή νωρίτερα η Ελλάδα έχει στόχο να κερδίσει εκ νέου την πρόσβαση προς τις διεθνείς αγορές, ούτως ώστε να καλύψει τις μελλοντικές χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Έως ότου αυτό το δάνειο συμφωνηθεί η Ελλάδα ζητά από το Eurogroup την παράταση για ένα μικρό διάστημα του υπάρχοντος προγράμματος, ούτως ώστε να μην υπάρξει τεχνική χρεοκοπία της χώρας.

Η Ελλάδα δεσμεύεται πλήρως να εξυπηρετήσει το εξωτερικό της χρέος με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας, η ανάπτυξή της αλλά και η κοινωνική συνοχή.


Εν κατακλείδι, όλα είναι στην τελική απόφαση του κ Πρωθυπουργού, και μέχρι εδώ οι ενδείξεις είναι υπέρ αρκετές για να μπορούμε να σταθούμε σε μια αστρολογική πρόβλεψη. Από όλα τα παραπάνω, η πρώτη και καλύτερη (χειρότερη) είναι ότι τα ποσοστά παίζουν να είναι πολύ οριακά στην περίπτωση της μισής ή μιας μονάδας, η δεύτερη είναι τα ποσοστά να κυμανθούν στο 70 με 75 στην πρόταση της κυβέρνησης, που επαναλαμβάνω μπορεί να μην είναι η ίδια με την αρχική της άποψη για την ψήφο στο δημοψήφισμα αν τελικά πραγματοποιηθεί.


Πιστεύω θα επανέλθουμε σύντομα.

Μπαρδόπουλος Ιωάννης 

Υ.Γ. Όσοι όμως αγωνιάτε για το τι επακολουθεί μετά το δημοψήφισμα μπορείτε να δείτε εδώ μια πρόβλεψη από την 1 Φεβρουάριου 2015 και εδώ από τις 14 Ιουνίου 2015.






0 Comments
Fb Comments
Comments :

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Χρηματιστηριακές & παγκόσμιες προβλέψεις © 2013. By vivaweb
Top