Λέτε όλα να γίνουν με κέντρο τις Εκλείψεις του Μαρτίου και Απριλίου 2015, αν ναι … τελικά έχει πολύ πλάκα …

Όταν στις 22 Ιουνίου 2014, δημοσιοποιούσα το παρακάτω κείμενο «Το ζητούμενο είναι να μειωθεί η εκλογική δυναμική του Συριζα, θα τα καταφέρουν;» http://www.astropro.gr/2014/06/blog-post.html απορούσα! Αδιαφορήσανε όλοι σε ότι έλεγα μερικοί μάλιστα το διαστρεβλώσανε, λέγανε ότι είχα προβλέψει εκλογές. Μάλιστα δέχτηκα και κριτικές· φτάσανε στο σημείο να μου «μεταφέρουν» παραποιημένο το κείμενο μου. Ας δούμε το τι θα γίνει με το παρόν και με την ετήσια πρόβλεψη για το Χρηματιστήριο στον ετήσιο «Αστρολόγο» του 2015, έχω απορία πόσο πολύ θα είμαι ακόμα μια χρονια σωστός ή αν προτιμάτε πόσο λάθος;;;;   

«ΕΙΣΑΓΩΓΗ»
… από το iefimerida.gr διαβάζω … τα παρακάτω … και οι σκέψεις μου είναι στο τέλος …
__

03|12|2014 20:15
Μετά την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη, το οικονομικό επιτελείο θα στείλει νέο email προς τους εκπροσώπους των δανειστών με τις προτάσεις του για την διαπραγμάτευση.
Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν υπάρχει κάτι καινούργιο στις ελληνικές προτάσεις και το email θα έχει το ίδιο περιεχόμενο.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι προθεσμίες πιέζουν ασφυκτικά, ενώ, απομακρύνεται το σενάριο να επέλθει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Τρόικα πριν από το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.
Από την άλλη πλευρά, δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη ημερομηνία που κρίνεται κομβική, καθώς, υπάρχουν τουλάχιστον, άλλες τέσσερις, πριν από το τέλος του χρόνου, που θεωρούνται εξίσου σημαντικές.
Αναλυτικά:
1.     7 Δεκέμβρη: Η Βουλή ψηφίζει τον προϋπολογισμό του 2015 με τη διαδικασία να αποτελεί παραδοσιακά μια μορφή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
2.     8 Δεκέμβρη: Συνεδρίαση του Eurogroup. Ολα δείχνουν ότι η Ελλάδα θα πάει χωρίς συμφωνία, ωστόσο, κυβέρνηση και Κομισιόν καταβάλλουν τις τελευταίες προσπάθειες για να «πειστεί» το ΔΝΤ
3.     15 Δεκέμβρη: Την ημερομηνία αυτή έδωσε ως «διορία» αξιωματούχος της Ευρωζώνης για να υποβάλει η Ελλάδα αίτημα για παράταση του Μνημονίου.
4.     18-19 Δεκεμβρίου: Σύνοδος Κορυφής. Η Αθήνα θα ήθελε να έχει ως «χαρτί» μια κατ΄αρχήν συμφωνία, ώστε ο πρωθυπουργός να επιδιώξει επαφές για πολιτική λύση.
5.     19 Δεκεμβρίου: Κλείνουν για Χριστούγεννα σχεδόν όλα τα κοινοβούλια της ΕΕ. Στόχος είναι να έχει φθάσει εκεί η συμφωνία για την πιστωτική γραμμή και ίσως την παράταση μνημονίου για να μην χαθεί κι άλλος χρόνος.
«Κ’ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ»


Το... καλεντάρι για τις ημερομηνίες εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας αναμένεται να βγάλει ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά την συνάντησή του αύριο Πέμπτη με τον Κάρολο Παπούλια.
Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος είναι αρμόδιος κατά το Σύνταγμα να προκηρύξει την έναρξη της σχετικής διαδικασίας, θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις προθέσεις του.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η διαδικασία εκλογής Προέδρου, πρέπει να ξεκινήσει τουλάχιστον ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας του. Κάτι που σημαίνει ότι η πρώτη ψηφοφορία πρέπει να ξεκινήσει τουλάχιστον στις 12 Φεβρουαρίου, αφού η θητεία Παπούλια λήγει στις 13 Μαρτίου.
Η διαδικασία είναι γνωστή: Σύμφωνα με το άρθρο 32 πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται εκείνος που συγκέντρωσε την πλειοψηφία των δύο τρίτων (200) του συνολικού αριθμού των βουλευτών.
Aν δεν συγκεντρωθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ύστερα από πέντε ημέρες και αν ούτε τότε εκλεγεί, η τρίτη ψηφοφορία ακολουθεί έπειτα από άλλες πέντε ημέρες, στην οποία απαιτούνται πλέον τα 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών – η περίφημη πλειοψηφία των 180. Χρονικά, αν ακολουθηθεί το τυπικό χρονοδιάγραμμα έχουμε φτάσει στις 22 Φεβρουαρίου.
Aν δεν επιτευχθεί ούτε και στην τρίτη ψηφοφορία η αυξημένη αυτή πλειοψηφία, η Bουλή διαλύεται μέσα σε δέκα ημέρες από την ψηφοφορία, και προκηρύσσεται εκλογή για ανάδειξη νέας Bουλής. Εχουμε φτάσει στις 4 Μαρτίου και σύμφωνα με το Σύνταγμα η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη εκλογών απαιτεί 30 ημέρες, άρα πάμε μέχρι τις 5 Απριλίου του 2015.
Πρέπει ακολούθως η Βουλή που θα αναδειχθεί (πρέπει να συνυπολογίσει κανείς και την πιθανότητα έλλειψης αυτοδυναμίας), μέσα σε 30 ημέρες να συγκροτηθεί σε σώμα και να εκλέξει νέο Πρόεδρο με 180 ψήφους.
Aν δεν επιτευχθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μέσα σε πέντε ημέρες και εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Aν δεν επιτευχθεί ούτε αυτή η πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ακόμη μία φορά, ύστερα από πέντε ημέρες, μεταξύ των δύο προσώπων που πλειοψήφησαν και θεωρείται ότι έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία. Κάτι που σημαίνει ότι αν τηρηθούν τα όρια φτάνουμε στις... 15 Μαΐου, δύο μήνες δηλαδή μετά την λήξη της θητείας του Κάρολου Παπούλια.
Παράταση της θητείας του πάντως, προβλέπεται συνταγματικά: «Aν η διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου, δεν περατωθεί εγκαίρως, ο ήδη Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του και μετά τη λήξη της θητείας του ώσπου να αναδειχθεί νέος Πρόεδρος» αναφέρει το άρθρο 32 παρ.6.
Ως εκ τούτου, αν η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής θελήσουν να μην υπάρξει τόσο μεγάλη παράταση της θητείας (κάτι που ούτε ο ίδιος ο Κάρολος Παπούλιας θα το επιθυμούσε) θα πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες και να ορίσει την πρώτη ψηφοφορία μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του 2015. Παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει για έναρξη των διαδικασιών τον Φεβρουάριο, συνεργάτες του μιλούν κατ' ιδίαν και για Ιανουάριο. Κάτι που συνδέεται και με τις εξελίξεις στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
__

Η σχετική μου δημοσίευση με τίτλο: «Το ζητούμενο είναι να μειωθεί η εκλογική δυναμική του Συριζα, θα τα καταφέρουν;» http://www.astropro.gr/2014/06/blog-post.html
κλείνει με «…ταυτόχρονα και τους δυο μονομάχους της εξουσίας, μοιραία όμως η πλάστιγγα γέρνει προς τον κ Τσιπρα, που όμως ενδέχεται να μην είναι πρωθυπουργός.»  

Αν θα δούμε τις αστρολογικές τάσεις του κ Τσίπα τα πάντα μπορούν πολύ εύκολα να αναθεωρηθούν προς το καλύτερο και προς το χειρότερο· και αν αυτό φαίνεται απίστευτο ας μην ξεχνούν μερικοί ό,τι τα πάντα θα παιχτούν από τα ξένα αφεντικά της Ελλάδος, το θέμα είναι ο τοποτηρητής τους να μπόρεση να τους πείσει ότι επιτέλους τους συμφέρει να έχουν ακόμα μια χώρα Ισχυρή στο πλευρό τους και αυτή όσο και αν φανεί απίστευτο είναι η Πατρίδα μας Ελλάδα, όσους Σύμμαχους και να έχουν στην Μεσόγειο η Ελλάδα κάνει την διάφορα.  Αν έχουμε μια άτυπη οικουμενική κυβέρνηση και δεν γίνει σφαγή για την καρεκλά έχουμε κάποιες πιθανότητες να γλιτώσουμε από το 2017. Όπως ακριβώς τα λέω στο ηχητικό βίντεο από τον Οκτώβριο του 2011.



Μπαρδόπουλος Ιωάννης, 3 Δεκεμβρίου 2014 



0 Comments
Fb Comments
Comments :

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Χρηματιστηριακές & παγκόσμιες προβλέψεις © 2013. By vivaweb
Top