Το κείμενο είναι το παρακάτω και είναι από εδώ 


"Η κατρακύλα με έκανε διάσημο - Εξίσου άχρηστοι στις προβλέψεις οικονομολόγοι & σεισμολόγοι"!
01/14/2013 - 10:41

Ο γνωστός οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη του, τονίζει ότι έγινε διάσημος εξ' αιτίας της οικονομικής Κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα.

"Είναι δυστυχές ότι έγινα διάσημος λέγοντας δυσάρεστα πράγματα. Η αναγνωρισιμότητά μου είναι συνδεδεμένη ιστορικά με μια κατρακύλα", δηλώνει ο οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης.

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό "Ε", της Ελευθεροτυπίας, αναφέρει ότι συνδέθηκε "με την κατρακύλα της Ελλάδας ενώ αυτό δεν έχει καμία σχέση ούτε με την ποιότητά μου ούτε με τις δικές μου επιτυχίες ή αποτυχίες στον επιστημονικό τομέα".

Ο Γ. Βαρουφάκης, επανέλαβε κάτι που είχε πει πριν από 1,5 χρόνο, όταν τον κάλεσαν να κάνει μια εκπομπή στο BBC:

"
Σεισμολόγοι και οικονομολόγοι είναι εξίσου άχρηστοι στην πρόβλεψη. Μπορείς να προβλέψεις ότι θα γίνει σεισμός, όπως μπορείς να προβλέψεις ότι θα υπάρξει και οικονομική κρίση αλλά το θέμα είναι να προβλέψεις πότε, πού και ποια θα είναι η ένταση, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα", αναφέρει και προσθέτει ότι με αυτόν τον τρόπο δεν έχει προβλεφθεί ούτε σεισμός ούτε οικονομική κρίση.

Σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης, ο γνωστός οικονομολόγος, κάνει αναφορά στην γνωριμία του, με τον Γιώργο Παπανδρέου:

"Η ιστορία της σχέσης μου ξεκίνησε από κοινωνική σχέση στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όσο ήταν στο ΥΠΕΞ. Κάποια στιγμή όταν άρχισε να έχει βλέψεις προς την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ζήτησε τη συνδρομή μου, όπως έκανε και με πολλούς άλλους.

Του εξήγησα ότι δεν μπορούσα να υποστηρίξω το ΠΑΣΟΚ, της εποχής εκείνης τουλάχιστον, ότι δεν θα το ψήφιζα, αλλά λόγω της φιλικής σχέσης δεν μπορούσα να αρνηθώ συμβουλές.

Μου είπε ότι γι' αυτό με θέλει. Αυτή η "ανοιχτοσύνη" του Γιώργου σε ρίχνει, λες ότι εδώ υπάρχει ενδιαφέρον. Έτσι ξεκίνησα ως λογογράφος στην προεκλογική εκστρατεία του 2004 και λίγο πριν, στις συζητήσεις περί συμμετοχικής δημοκρατίας, η οποία με ενδιέφερε πολύ.

Όπως αποδείχτηκε δεν ενδιέφερε εκείνον, ήταν απλώς ένα σύνθημα, η τουλάχιστον δεν τον ενδιέφερε αρκετά ώστε να ασχοληθεί. Ο Γιώργος ενθουσιάζεται με μια ιδέα και μετά την ξεχνάει... Έχει ιδιαίτερη ανικανότητα στην οργάνωση της δουλειάς και των συνεργατών του. Για παράδειγμα, ο Σημίτης δεν ήταν έτσι".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr Αλλοι τα λένε v2



0 Comments
Fb Comments
Comments :

 
Χρηματιστηριακές & παγκόσμιες προβλέψεις © 2013. By vivaweb
Top